Stackars mig!

Idag är det synd om mig. Mitt vänstra öga har blivit mer suddigt och gör faktiskt lite ont. I morse var jag hem till mamma och pappa och grät en skvätt, sen fick jag kaffe och gaffelkakor( och kärlek)och det kändes det lite bättre. När jag kom hem ringde syrran alias Städtornadon och frågade om jag ville ha städhjälp? Om jag ville!!!! Det blev adventfint på nolltid. Det som oroar mig lite om jag ska bli blind är att jag tycker Labradorer är riktigt töntiga hundar, se bild nedan.


En så kallad blindhund


Snitsigt med ihopfällbar men varför fanns ingen kamoflage
färgad blindkäpp?

Äventyr med syrran

Tyckte det var dags att hämta en utegran. Ja, alla spända skogsägare! Jag har fått lov av jättesnäll jaktkompis som heter Håkan. Sagt och gjort yxa och Brumma med i bilen och iväg, kom på att jag ville ha Kerstin med och hon är aldrig sen när det gäller skogen. Två av hennes hundflickor fick följa med, Elsa (även kallad bakpotatisen) och Vera (även kallad sötpotatisen).


Är det inte dags snart?


Ska vi ta denna?


Eller denna?


Vi tar den(den gröna
bakom alltså)!


Brumma och Vera har
sakletardag!


Finns det nåt spännande
här under?


Brumma fann ett
kranium!


Vi fann ett kilo Oboy
som Kerstin drack
upp och blev kass i magen.


Som tur var fann vi
ett dass.......


där hon kunde lätta
på trycket.......


Och se vad jävla
glad hon blev!!!!!


Glömt att raka bikini
linjen??


Finns det nån tjäder
här månntro?




Brummas repotage

Idag är det jag Brumma som har gjort det första repotaget. Det hela började med att matte sa "det går ett rådjur nere på gärdet" (fast egentligen sa hon "jale"). Jag tänkte -och?


- Gick det häråt eller?


-Eller däråt?


-Jag skyndar mig när matte ropar!


-Ibland skyndar jag mig alldeles förfärligt!


-Hur var det matte sa? Bruna med klövar och vit rumpa,hm...........



- Vem har gjort ett krondike här?


-Det bästa mor har sätter hon på en höbal, eller hur var det nu igen?


-När vi lekt klart sa matte "nu ska vi ta utegran" och jag tänkte fan nu blir det
trångt i stugan. Men det får matte berätta om i sitt repotage.

Tisdag

Eftersom jag var ute och ramlade igår och slog knäna rejält i backen så började dagen med att försöka böja dem! Tror att det har att göra med att jag ser skitdåligt på vänster öga, hör ni? det låter som jag är 120 år!! På förmiddagen var det personalmöte på jobbet, skitkul INTE! Jag gjorde sen kåldolmar och bjöd mina sambos på, ett populärt val. Det tyckte dock inte Jogga och Brumma som enhälligt valde Fodax i stället. Senare på eftermiddagen kom Kerstin, Janne och Anna på besök. Åh vad Brumma och Anna  levde rövaren, kul när det händer nåt för en bassetbäbis med DAMP light! Nu måste jag sluta för det är Jakt och Fiske på tv. Hej hopp! 

Hamar

Idag har jag och Barbro varit på hundutställning i Norge. Målet med utflykten var att hennes hund Barsajas Imra skulle plocka hem ett norskt cert och bli NUCH=norsk utställningschampion. Vi visste att vi hade 4 konkurrenter men inte vilka. Det visade sig vara tikar allihop. Framåt middagstid blev det vår tur och några minuter senare visade sig att Imra hade vunnit och blivit bäst i rasen. Som grädde på moset och sylten på pannkakan blev hon även Norsk Vinnare -08 vilken är vansinnigt coolt att vara och som blir en titel att lägga till namnet (inte till Barbro då). Sen fick vi gå till fotografen och plåta Imra eftersom hon får vara med i Hundesport, när detta var gjort och Barbro fått en påse priser fikade vi och packade ihop. Det är kul att ställa ut hundar, hade gärna ställt ett par tre till. (tänk om du hade varit med Vera, då hade vi sopat banan med alla) Tack och hej leverpastej (som är skitläbbigt)

Drevprov

I förrgår var jag med Folke till Norge på drevprov. Det var två hundar som skulle provas, Gold-Queens Orange Blossom "Blossa" och Gold-Queens Mac Kenzie "Kenzie". Bägge två är SJCH så ett varsitt första pris skulle göra dem till NJCH. Vi började med Blossa klockan åtta och hon drev till 1+3 rådjur och hälften var avklarat. Klockan tolv var det Kenzies tur att visa vad han gick för och även han drev ihop ett första pris. Lyckan var gjord! Folke sken som sola i Karlstad. Här kommer några bilder från äventyret i Norge.

            
     

Göra allt möjligt måndag

Måndagen började med att stackars Agnes hade hosta och ont i örat så hon fick bli hemma. Efter diverse trista sysslor som tvätt och lite städ satte jag igång och ta adventskort till hemsidan. Nu förstår jag att ni blir vansinnigt sögna på att tjuvtitta på dem men det får ni inte! Det är bara Kerstin som vet hur de ser ut för hon är min bästa webmaster. Och så har jag pratat med Barbro och gjort upp tid till lördan då vi ska på hemligt uppdrag till Hamar i Norge. När jag skriver detta hör jag ett vrål från nedre våningen, hundarna höll visst på att svälja min mobiltelefon men det gick bra. Nu ska jag ta en promenad med Jogga och Brumma runt Stömne. Tjabba, inkokt krabba!

                          

Brumma sover skönhetssömn.           Höst i Väststuga. 


Smått och gott

I fredags hade jag äran att döma på Basset-SM. Detta gick av stapeln på Värmlandsnäs och jag fick Meldemos Sigurd på min lott. Sigge var en trevlig bekantskap som jagade ihop 1+2+3 på rådjur och fick 48 egenskapspoäng, detta räckte till en andraplats i SM!  Vann gjorde Mellans representant Kärråsen Izac med förare P-O Hedlund, han drev ihop med 1+1 rå, jättekul. Här nedan kommer lite bilder på Brumma, Agnes och  Gullan.

      

Sparris

Idag har jag hälsat på Maud och hennes trevliga Siames Sparris. Han är chokladmaskad, sex månader och helt underbart trevlig. Idag fick han en Sibyllakorv som han lekte med och kastade upp i luften. Han skulle också ta med korven in i kattluckan men eftersom den var får lång för luckan åt han av lite i änden! Han är skitsmart. Här kommer lite bilder på Sparris.
                                        
            
                                       

Gravida granar?

Idag har jag, Jogga och Brumma varit i skogen. Brumma fick till sin stora besvikelse gå i koppel för att inte störa Jogga. Jag tror dock inte att det spelar någon  roll om Jogga vore ensam i världen med 250 rådjur men men.......
Vi fick en härlig tur i skogen i alla fall, Brumma somnade som en stock när vi kom hem. Jag tror hon drömde om vilda djur. Jag tog några bilder:


En gravid gran?


Du morsan, du glömmer inte bort mig väl?

RSS 2.0